Upcycling festivalbanners

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

In 2013 kreeg ik een telefoontje van Pinkpop. Elk jaar stond Pinkpop weer voor de vraag wat te doen met de oude festivalbanners. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en Pinkpop wilde graag haar steentje bij dragen en het milieu niet langer vervuilen met afgeschreven banners. Kunnen jullie daar misschien een leuke tas van maken? Vol goede moed zijn we aan de slag gegaan met het bedenken van mogelijke producten. Dat is nog niet zo makkelijk want de banners hebben een behoorlijke afmeting. Gina moet zelfs boven op de banner gaan zitten om het patroon voor een product uit te tekenen.

Inmiddels vaste prik

Inmiddels staan we dit jaar al weer voor de vijfde keer op Pinkpop. Naast verschillende tassen maken we toilettassen, beursjes, vlaggetjes, sleutelhangers, naamlabels en meer. Elk jaar proberen we een nieuw product toe te voegen aan het assortiment. Er zijn vaste bezoekers van het festival die altijd komen kijken of er iets bij is wat ze nog niet hebben. Voor de jongeren is het heel bijzonder om op dit festival te staan met producten die zij gemaakt hebben. De trots straalt uit hun ogen als ze de bezoekers van de stand uitleg geven over hoe alles gemaakt wordt. Hier zie je Leyla en Nadine in gesprek met bezoekers. Als cadeau voor het harde werken mag iedereen die meegaat naar hun favoriete band gaan luisteren!

Trots

Ook Jan Smeets, de baas zelf, is trots op zijn eigen Pinkpoptas. Deze was trouwens wel aan vervanging toe dus kwam hij even langs om een nieuwe te bestellen.

image desc
image desc
image desc
image desc
productoverzicht