Een bijzonder aandenken

 

Herinnerings- of troostdeken

Soms kom je voor een keuze te staan wat te doen met de kleding van een geliefde. Bepaalde kleding kan een herinnering in zich dragen en is het moeilijk om er afstand van te doen.  Een creatieve oplossing is om er een deken van te maken. Iets om vast te houden of om je te warmen. We hebben al veel klanten geholpen om er iets moois van te maken. Zo zie je Tina hier bezig met een deken die is samengesteld uit de favoriete overhemden van een plotseling overleden partner.

Bewaren, weg doen, of.........

Het kan ook zijn dat je al jaren vrijwilligerswerk doet bij Cultura Nova. In de loop van de jaren heb je van elke editie een prachtig T-shirt bewaard, sommige zijn echte collector items. Maar ja, dat ligt daar maar in de kast te verstoffen. He dacht Inez, daar zou ik ook wel eens een leuke deken van kunnen maken. Allereerst hebben we de bijzondere afbeeldingen uit de T-shirts geknipt en, om er enige rust in aan te brengen, hebben we vervolgens een patroon gemaakt met de combinatie van spijkertstof. Chayenne is hier de verschillende banen aan het vastspelden.

Een hele klus

Als alle stukken aan elkaar genaaid zijn wordt de deken voorzien van een tussenlaag. Alle banen worden op deze laag doorgestikt. Je kunt zien dat dat een flinke klus is. Chayenne doet dat hier in haar eentje maar soms is de deken zo groot dat er twee personen nodig zijn om alles netjes en correct vast te stikken. Chapeau Chayenne!

En dit is hem geworden!

Wow! en daar is er maar eentje van. Geweldig dames van HonderdprocentHeerlen. Ik ben er heel erg blij mee en mijn kast is weer wat leger.

image desc
image desc
image desc
image desc
image desc
productoverzicht